Cesta pokracuje. Rano jsem vstala uz v 5:00 a vyrazila na vlak do Malangu. Zbyla na me ekonomi trida, tak jsem z toho nejdriv mela trochu strach, ale muj vcerejsi spolecnik me uklidnil. Jizdenka stala jen 175k a cesta mela trvat 8 hodin. 

Na nadrazi se mi stala nejlepsi vec. Potkala jsem 3 holky z belgie, se kterymi jsem se dala do reci a domluvila s nimi trip na Mt Bromo. Kdyz ted budeme 4, vyjde nam levneji ubytovani i vylet. Parada! 

Cesta nakonec nebyla tak hrozna, ve vlaku jelo hodne Evropanu s podobnym zamerem. Chvilku jsem se i vyspala na nepohodlnych sedackach. 

V Malangu jsme vystoupily do totalniho chaosu, tolik lidi najednou jsem nevidela ani v Jakarte. Za chvili jsme zjistily, ze za chvili zacina na namesti sledovani fotbaloveho zapasu na velkoplosne obrazovce. Seslo se tam snad cele mesto! My jsme se vydaly hledat hotel. 

Zakempily jsme v Helios hotel, kde jsme si zabookovaly odvoz na Mt Bromo a zjistily, ze ani nepotrebujeme pokoj, protoze se vyrazi uz o pulnoci! Uff to bude narocna noc. Jednaz holek se necitila dobre a zaplatila si pokoj, diky tomu jsme si my ostatni mohly v hotelu odlozit bagly a dat si sprchu. Dalsi parada! Hotel ma v hornim patre krasnou venkovni restauraci a na spani jsou romanticke bungalovy. Zrovna zapadalo slunce, daly jsme si pivo a pozorovaly vyhled na mesto se zvukem modlitby z mesity. Moc pekne! 


Jestli nekdy priste znovu zavitam do teto oblasti, Malang a tenhle hotel musim rozhodne znovu navstivit!! 

  • Ceny za noc zacinaji na 5€ za osobu
  • Jidlo a piti je levne
  • Hezke a ciste sprchy a zachody
  • Prijemne prostredi a vyhled
  • Nabidka spousty vyletu do okoli
  • Ochotny personal, ktery poradi

Za chvili jsme se vratily do centra koupit jizdenky z Probolingga (tam nas vysadi jeep) do Banyuwangi a take konecne na poradne jidlo. V Heliosu nam doporucili restauraci Ingill. Byl to pekny podnik s lokalni atmosferou, spise pro bohate Indonesany a pro turisty. Ceny i pres to prijemne. 

Objednaly jsme si krevety, chobotnice, zeleninu, ryzi, dzusy a kavu. Bylo to vynikajici, k tomu nam zpivaly a tancily Indonesanky. Jedine, co nam vadilo byli mistni otravni obyvatele. Po ceste na nas porad nekdo pokrikoval a v restauraci se s nama chteli fotit, kdyz jsme jedly. Copak jsme nejaka zvirata v zoo bohajeho?!? 

V hotelu me cekala dalsi skvela vec … PRVNI TEPLA SPRCHA V INDONESII!!!

Je to hodne narocne, malo spanku, malo jidla, nic moc pohodli a spoustu casu na ceste. Ale kolik jsem toho videla a zazila za 5 dni a tak malo penez???? Pokud by to nekoho zajimalo, utratila jsem nejakych 150€ plus vylet na Mt Bromo (ktery me teprve ceka) za cca 550k rupii. Nechce se mi ted pocitat, kolik je to euro nebo kc, ale 1k rupii = 1,8 kc. Z toho ubytovani = 0 Kc, vetsina za dopravu, potom jidlo a vstupne. 

Jinak vychozi body na Mt Bromo jsou Malang a Probolinggo, kam jsem puvodne mela v planu jet. Nakonec jsem udelala velmi dobre, ze jsem jela radeji do Malangu. Probolinggo je pry nepratelske a pani, kterou jsme zde potkaly tam ukradli cely kufr. 

Ted uz jen cekame na pulnoc, balime se a nabijime baterky do fotaku. Dam si jeste dalsi kafe. Uz se moc tesim na hiking!!