Bali Indonésie

Canggu a Tanah Lot

Po několika dnech nakupování, párty a válení se v Kutě jsme s Terkou vyrazily do Canggu. Blízko tohoto plážového střediska se nachází známý chrám Tanah Lot.

Do Canggu jsme využily služeb UBERu, který v jižním Bali skvěle funguje a vyjde mnohem levněji než taxi. V městečku jsme našli hezký klimatizovaný pokoj kousek od pláže. Plán byl dojít pěšky k Tanah Lotu (asi 6 km), ale v půlce cesty jsme to musely vzdát! Pláž byla sice nádherná, ale na túru to úplně není. Zakempily jsme to tedy v příjemném warungu, kde jsme si objednaly tuňáka, zeleninu a koktejly a pokračovaly v cestě. Cestou jsme se snažily urvat nějaké ovoce ze stromu a rozbít o kamen … jako zákusek … nešlo to 🙂

Horší bylo to verdo asi 50 stupňů a my u sebe neměli skoro ani floka. Fajn no, je čas na druhý pokus stopování. Byla to celkem sranda, podařilo se nám přemluvit jednoho dobráka, aby nás hodil na Tanah Lot za ty drobné, které nám zbyly.

Po vstupu člověk zase musí absolvovat klasickou hru na nervy a trpělivost v podobě stovek obchodů se suvenýry, oblečením a uměním. Co se dalo dělat no, poslední 2 dny na Bali … ty zbylé peníze se musely nějak utratit :))

Potom přišel jeden z těch nejkrásnějších výhledů v mém životě.

20160904_174415
Tanah Lot je nejkrásnější při západu slunce.

Člověk se opět nevyhne davům lidí, stačí ale popojít o 100 metrů dál (tam jsou asiati líní chodit) a nikde ani noha. Pak se ještě nechá vylézt kopeček ke golfovému hřišti, kde už není opravdu nikdo a vy máte výhled na zapadající slunce nad Tanah Lot jen pro sebe. V areálu zrovna probíhala svatba nějakých Japonců, vypadalo to luxusně! Hned jsem si to musela vygooglovat, protože tohle opravdu vypadalo jako svatba snů. Jo, a fakt to vypadá přesně tak, jako na tý fotce (s atmosférou ještě líp!).

original
zdroj: www.panpacific.com

A je tu náš poslední společný večer … 🙂 Bylo třeba to pojmout stylově, tak jsme zašly do restaurace s krásným výhledem na vodní chrám.

Poslední den v Canggu jsme vyrazily na nákupy a procházku. Canggu je hodně stylové, evropské a trochu „hipster“ město. Všude designové obchůdky, umění, tetovací salony, stovky kavárniček v originálním stylu a samozřejmě surfařské obchody. Celkově se ale Canggu od zbytku Bali dost liší. Je tu snad více evropanů než balijců, a celkově je to tu dost v pohodě! Kdybych na Bali měla zůstat dlouhodoběji, zabydlela bych se právě zde!!!

Můj čas se chýlí ke konci. Jak jinak to zakončit, než výborným obědem???

Četl někdo jeden z mých prvních příspěvků, jak jsem v Praze potkala Balijku Emu? Domluvily jsme se, že se znovu setkáme, a tak se stalo! :)) Poslední den!

20160905_145208
Poslední oběd … v hipster restauraci Recovery Room.

Ema ještě byla tak skvělá, že mě hodila na letiště do Denpasaru. Rozloučila jsem se s Terkou, která odlétá další den. BYLO TO LEGENDÁRNÍ!!! DÍKY MOC ZA ÚŽASNÝ TÝDEN TOGETHER!

14192670_887589574678743_1783336218016883962_n
Poslední den na Bali s Emou 🙂 Díky moc za odvoz na letiště!
DCIM103MEDIA
Moje první a poslední fotka v plavkách z pláže … 😀 Tak to je ale důkaz, že jsem se tam nejela primárně fotit a natáčet, jak se válim na beachi… 😀