Long Island - Montauk USA

W&T Montauk, USA: Výlet na maják

Montauk lighthouse long island maják

Další day-off, čas vyrazit na výlet! Montauk je plný parků, zajímavostí a míst na výlet a jedním z nich je slavný Lighthouse point, neboli Maják.

Tenhle bod je nejvýchodnějším bodem Long Islandu a nachází se asi 10 kilometrů od centra Montauku. Byl postaven v roce 1796 za prezidenta G. Washingtona a stále slouží jako navigační bod.

V současné době je maják významným turistickým místem a lze na něj vystoupat po 137 schodech. Konají se tam různé přehlídky, svatby a veřejné akce. V provozu je také muzeum s historickými fotografiemi a industriálními artefakty. Více informací je k dispozici na oficiálních webových stránkách.

 

Montauk lighthouse point, Long Island maják
Montauk lighthouse point

 

Smířila jsem se s tím, že s holky z pokoje č.7 nikdy nebudou mít stejný day-off, tak jsem vzala osud do vlastních rukou (jo, po měsíci a půl jsem se tak rozhodla ve více záležitostech). Vyrazila jsem s Marťou  z práce a s Natálií od nás z motelu.

K majáku a dovnitř je vstupné 11 dolarů. Nakonec jsme se rozhodly nahoru nejít. Doneslo se ke mně, že to za to úplně nestojí. Nahoře se nedá věžička obejít dokola, ale jde jen vyjít ven na „lávku“ a kouknout se jedním směrem. Navíc je tam málo místa, tak za chvilku zas musíte jít pryč a uvolnit místo lidem za vámi… Na Tripadvisoru dokonce někdo napsal, že na tohle musel čekat 45 minut frontu.

 

Montauk lighthouse point, montauk beach, Long island
Leonardo kde jsi? Titanic měl připlout už před týdnem.

 

Okolí je ale moc krásný, sešly jsme na pláž pod majákem a obešly ho podél moře po kamenité stezce. Skákání po kamenech je možná pro někoho sranda a super zážitek (pro mě), kdo má však závratě, nebo není úplně v kondici, možná si to tolik neužije.

Vyrazím sem znovu s Péťou a Eliškou. Okolo je ještě obrovský Montauk Point State Park, kam se dá jít na procházku. Tohle místo je taky extrémně fotogenické :))

 

Montauk lighthouse point, maják, long island
Pózovačky

 

Výlet vůbec nezabere moc času.  Maják je od města vzdálen asi 10 kilometrů a autobusu to trvá maximálně 15 minut, aby tam dojel. Procházka okolo se dá zvládnout do hodinky, kdo chce jít dovnitř, tak to je další půlhodinka až hodinka. Za jedno dopoledne úplně v pohodě.

 

Montauk lighthouse point, long island, houpačka venku
K východu hledím

 

Autobus jezdí každou hodinu od 10:05 do 17:05 z centra Montauku, zpět opět každou hodinu od 10:30 do 17:30. Pro studenty stojí krásných 1,25 dolaru, pro dospělé 2,5 dolaru.

 

Otevírací doba:

30. května – 18. června 
Denně:        10:30 – 16:30

19. června – 1. Září 
Po-Pá:        10:30 – 17:30
So:              10:30 – 19:00
Ne:              10:30 – 17:30